Samarbetspartners

Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten. Det innebär att våra utbildningar genomförs i nära samarbete med branschen. På så sätt kan du som elev vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som du också får värdefulla kontakter för framtiden.

UpZone

UpZone står för en internationell standard för ledarskap och säkerhet kopplat till arbete med äventyrsparker och höghöjdsbanor. Våra elever kan tränas i verkliga situationer under utbildningen enligt IAPA. (International adventure park association)

Crossing lattitudes (NOLS WMI)

Internationellt erkänd utbildningsstandard för risk och säkerhetsarbete samt sjukvårdsutbildning kopplat till naturmiljön och olika miljöer.

STS Alpresor

Våra elever erbjuds en branschutbildning inom reseledarerollen i de europeiska alpmiljöer. Utbildningen genomförs av STS Alpresor och kan ge chans till anställning.

Go Explore

Tillsammans med GoExplore arbetar vi fram och formar internationella utbildningsprogram som ger våra elever möjlighet att åka utomlands på APL under sitt tredje år.

Sydsveriges Guidebyrå

Med stor erfarenhet av ledarskap, säkerhet och grupputvecklingsprocesser erbjuder Sydsveriges Guidebyrå högkvalitativa utbildningar inom både klättring och kajak.

Föreningen för nationell utbildningsnorm för naturguider

Vår utbildning följer den nationella normen för utbildning av naturguider där vi också är godkända att utbilda inom vilket ger eleverna möjlighet till en branschnormerad och därmed kvalitetssäkrad yrkesutbildning.

Klättercentret

Våra elever förbereds för ett yrke inom klättring med hjälp av Klättercentrets strukturerade utbildningar och skarpt praktik i branschen.