Samarbetspartners

Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten. Det innebär att våra utbildningar genomförs i nära samarbete med branschen. På så sätt kan du som elev vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som du också får värdefulla kontakter för framtiden.

FÄRG

Våra elever erbjuds en branschutbildning inom makeup. Eleverna har under sin studietid tillgång till FÄRGs onlineportal med mängder av material som pictorials, tutorials och övningar. Vi använder oss av FÄRG som är ett svenskt märke med produkter av makeupartistkvalite’.

“Varumärket heter FÄRG och vi levererar makeup, penslar och en onlineportal med läromedel till eleverna. Vi har också kompetensutveckling och validering av lärare.
Makeup Advisor, Makeupartist, Hårstylist Beauty, Hårstylist Avantgarde sedan 2010. Realgymnasiet står för kvalitet och jobbar alltid stenhårt för att säkra upp sina utbildningar till högsta nivå”

Birgitta Lagerholm, Grundare till varumärket FÄRG (och Makeupstudion)

Nail Systems International (NSI)

Våra elever erbjuds utbildning inom nagelyrket, manikyrist och nagelterapeut. Vi använder oss av NSI:s produkter som enbart de professionella i branschen har tillgång till. Utbildningen har internationell standard.

S.m.a.r.t Stylingträning

I samarbete med modebranschen använder vi det e-learning baserade utbildningsprogrammet S.m.a.r.t Styling som ger utbildning inom personal shopping/style advising. Utbildningen avslutas med en diplomkurs.

S.m.a.r.t stylingträning är ett nytänkande träningsprogram inom styling för butikspersonal och gymnasieelever. Efter avslutad utbildning och diplom i SMART har ungdomarna stor anställningsbarhet i modebranschen där cirka 60 000 arbetstillfällen finns. I de undersökningar som är gjorda är 80 % av deltagarna i arbete efter avslutad utbildning.

Målet med utbildningen är att ge butikspersonal och elever kunskap och förmåga att välja kläder och färger utifrån varje kunds personliga egenskaper. Vi lär oss också hur vi kommunicerar informationen i kundmötet. Verktyget används av gymnasieskolor i Sverige som jobbar med stylistutbildningar på hantverkslinjer.

“Vi på Smart har mycket att tacka Realgymnasiet för! Ni är de i skolvärlden som kommit längst med att utveckla era stylistprogram och vi har en mycket öppen och bra dialog tillsammans. Ni har också väldigt duktiga lärare i ämnet som inte alla skolor har. Kompetensen är oftast hög bland era lärare på dessa program. Tack!”

Mirjam Kellermann och Tommy Hellström, S.m.a.r.t Styling
Utbildningen är också kvalitetssäkrad av Svensk Handel kompetensbyrå, och efter avslutad och godkänd utbildning får varje elev ett diplom som visar att hen gått en diplomerad style advising- och modesäljarutbildning.

Samarbetet mellan Realgymnasiet och S.m.a.r.t Styling inleddes 2010 och sedan dess har vi fördjupat vår samverkan och dessutom haft kontinuerlig dialog hur vi förbättrar våra utbildningar.

Wella (Stylist och Frisör)

Ett världsomspännande märke som våra elever använder inom hårstyling. Eleverna ges möjlighet att lära på riktigt och assistera under Wellas utbildningar för lärare och kollegor inom branschen.

“Med Wella Professionals som samarbetspartner erbjuds du att praktisera de färdigheter du får lära dig på skolan. Du får vara med och jobba backstage på modeller och du får möjlighet att bygga upp ditt eget närverk av kontakter i skönhetsbranschen.”

Anette Svensson, Educational country manager på Wella