Förbered dig för ett spännande framtidsyrke

Gymnasieingenjör med profilen Informationsteknik mjukvarudesign är en ettårig påbyggnadsutbildning för dig som har läst Teknik på gymnasiet. När du har avslutat studierna är du gymnasieingenjör, en titel som efterfrågas av näringslivet.

 

Det fjärde teknikåret innefattar mjukvarudesign, gränssnittsdesign, programmering, mobila appar och webbteknik, samt att du kommer att göra ett examensarbete. Du kommer också att spendera en hel del tid ute hos våra samarbetsföretag där du tränar på att jobba i skarpa projekt.

 

Finns på följande orter

 

Vi ser ett ökande behov av webbutvecklare och programmerare inom vår bransch och välkomnar satsningen på det fjärde, tekniska året på Realgymnasiet i Norrköping.”

Tommy Skarpling, Account Manager på Sogeti Norrköping

Sogeti är en ledande leverantör av IT-konsulttjänster på den lokala marknaden och har cirka 1200 anställda på 21 kontor runt om i Sverige.

 

t4-killar-ipads

 

Samarbete med näringslivet

Realgymnasiet samarbetspartners visar bredd och stor kompetens inom mjukvarubranschen. Allt för att du ska få bra möjligheter och ett avstamp in i rollen som gymnasieingenjör.

Praktik

En tredjedel av året gör du praktik på företag i samverkan med näringslivet, en period som till exempel kan fördelas som 2 dagars praktik per vecka. På din praktikplats kommer du träna på att jobba i skarpa projekt, i en verklig miljö. En suverän möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Examensarbete

I slutet av det fjärde året är tanken att du ska genomföra ditt examensarbete tillsammans med ditt praktikföretag.

Programråd

Ett programråd engagerar sig i utvecklingen av utbildningen, bestående av följande representanter.

Konica Minolta Koneo

Visualiseringscenter C

Industrikompetens

Linköpings universitet

Incredible concepts of Sweden AB

Norrköpings Science Park

Makers of Norrköping

Bra förutsättningar

Vi ser till att du har så bra förutsättningar som möjligt under din skolgång. Realgymnasiet vill att du lyckas, nu och i framtiden. Du får:

  • En dator
  • Trådlöst nätverk
  • Alla program som behövs i dina projekt
  • Matkort på ett stort urval restauranger i Norrköping