Vad händer efter utbildningen?

Här har vi samlat berättelser från före detta elever som studerat Teknik hos oss.

Hampus jobbar idag med visuella effekter till stora Hollywoodfilmer

Från teknik-student på Realgymnasiet i Linköping till 3D-stjärna på Ghost VFX i Köpenhamn. Här jobbar Hampus Eriksson med visuella effekter för film – bland annat för stora Hollywoodfilmer, senast Star Wars-filmen, The Last Jedi. Han är definitivt på god väg att nå sin dröm om att jobba med film i Vancouver och London.

”Ge inte upp och fortsätt jobba på din portfolio. Några tips är att inte ta kritik personligt, det finns väldigt mycket att lära. Passa också på att testa så mycket ni kan på egen hand, det finns mycket att hämta på internet”

Hampus Eriksson

Läs hela intervjun här

Alexander pluggar UX-design och är egenföretagare

Alexander Lindqvist har kommit långt sedan han studerade 3D & visualisering på teknikprogrammet på Realgymnasiet i Linköping. Att vara med och göra världen till en bättre plats, genom just digital design är något Alexander brinner för. Hans stora ambitioner går det inte att ta miste på.

”Jag fick testa på mycket olika saker som webbdesign, kommunikation, tryckproduktion och video och mycket mer. Jag valde även att lägga till några kurser inom programmering för att knyta ihop säcken för den roll jag ville bli”

Alexander Lindqvist

Teknikeleven Britta fick anställning på 3D-företag

Under tredje året var Britta Lago på studiebesök på Medieteknikdagarna. Hon fick kontakt med några företag som blev intresserade av henne och teknikutbildningen. Kort därefter var hon på intervju och fick veta att hon skulle börja jobba direkt efter studenten.

”Jag kan spontant beskriva det som tre helt fantastiska år med en stor portion kunskapsmässig utmaning och en otrolig personlig utveckling! Exempelvis så upplevde när jag började ettan att det var nervöst att hålla presentationer inför grupp, men tack vare att skolan inger en trygg miljö så har jag utvecklat till att det är något som jag njuter av nu. Jag tycker att teknikutbildningen är riktigt bra och har precis fått jobb och det säger väl allt.”

Britta Lago