Hej Niklas, välkommen som rektor till Realgymnasiet i Helsingborg! Vad har du gjort innan?
-Jag arbetade tidigare på en gymnasieskola som heter Cultura Gymansium. Jag var där i 10 år och de sista åren där så var jag förstelärare. Jag undervisade huvudsakligen i historia och  samhällskunskap.

Vad tycker du är det bästa med att jobba inom skola?
-Det bästa enligt mig är att arbeta med människor, samtalet och få nya perspektiv. Rektorsrollen verkar vara en omväxlande roll, så det ska bli jättespännande.

Finns det något under dina år inom skola som du är extra stolt över?
-Ja, jag var med och drog igång så att Cultura Gymnasium nu är en pilotskola inom Human Rights Education med Amnesty International. Man jobbar utifrån specifika tema-dagar och jobbar tätt med Amnesty som organisation.

Vad ser du fram emot att bidra med nu som rektor på Realgymnasiet?
-Dialog och teamarbete är viktigt och det kommer jag att verka för i min roll som rektor. Jag vill skapa förutsättningar för att alla, personal och elever, får utvecklas till sin fulla potential.