Tisdagen den 21 maj är du välkommen till oss för att testa på att vara elev på Realgymnasiets olika utbildningar för en dag. Du får vara med i olika moment som ingår i utbildningarna och får en försmak på hur dina kommande tre år på gymnasiet kan se ut. En fartfylld dag tillsammans med partners, lärare och rektor som är på plats! Anmälan är obligatorisk så var gärna ute i god tid.

Emma Falk, f.d. elev på Realgymnasiet

Prova på Hästutbildningen!

Vi ska tillsammans med C-tränaren och svårklassryttaren Sofia Björserud löshoppa och lära oss mer om hästars hoppteknik, gångarter och exteriör samt unga hästars utbildning. Sofia kommer visa sina egna elithästar i olika åldrar och utbildningsnivåer för att lära dig mer om hästars utbildning och olika förutsättningar vilket ingår i samtliga ridkurser du kommer läsa på Realgymnasiet.

När och var? Samling på stallplan hos Trollhättans Fältrittklubb 21 maj kl. 13:00-16:00.

Birgitta Treding från Dalslands Alpacka kommer med sina djur.

Prova på Djurvårdsutbildningen!

Få en djupare inblick i att arbeta med stora djur, Birgitta Treding från Dalslands Alpacka kommer och håller en presentation och har med sig alpackor från farmen. Du kommer få träffa djuren och lära sig hur man möter och tränar en dem i en aktiv vardag. Dessa alpackor är dessutom tränade till att ta en selfie med!

Louise Moberg Örn från Aktiv Hund berättar om hjärngympa för hund.

Prova på Hundutbildningen!

Full fokus på hjärnan och aktivering av hund – Louise Örn från Aktiv Hund kommer och föreläser om hjärngympa och du kommer få prova på olika aktiveringsleksaker med hundar på plats. En stor del i arbetet med just hundar handlar om aktivering och stimulering och olika hundraser behöver olika sorters hantering. Lär dig mer om Hundutbildningen med proffs från branschen!

Bild från Kungajaktsmuseet Älgens berg

Prova på Natur & äventyrsutbildningen!

Kom och få ett smakprov av överlevnadstekniker, tillsammans med en guide och överlevnadsexpert på Älgens Berg i Trollhättan ska vi testa på tekniker som var vardagliga för länge sedan och en självklarhet för ens överlevnad men som idag endast ett fåtal människor klarar av att göra.

Ta med oömma kläder och ordentliga skor. Tänk på att anpassa kläder efter väder eftersom vi kommer vara utomhus.

När och var? Samling på Trollhättans resecentrum kl. 12:00, åter vid centrum kl. 16:00.

Anmäl dig med ett SMS till 070 967 38 03 med ditt namn och vilken utbildning du är intresserad av senast 15 maj.