Christina Radeby tar nu över rollen som hundlärare på Realgymnasiet i Helsingborg. Vi hälsar henne varmt välkommen och är glada över att ha henne på plats. Såhär beskriver Christina sig själv och vad hon ser fram emot med sitt nya uppdrag.

Jag har under 10 år varit egen företagare och under dessa år arbetat på heltid med hundägarutbildning inom Svenska Brukshundklubben. Mina utbildningar inom området hund är SBK Tävlingsinstruktör, Specialsöksinstruktör, Rallylydnadsinstruktör samt Allmänlydnadsinstruktör och jag har utöver det läst ett flertal specialkurser. 2013 fick jag den hedrande utmärkelsen som årets utbildare inom Svenska Brukshundklubben.

Mitt liv med hund började redan i vaggan eftersom mina förändrar hade Boxer under hela min uppväxt vilket har lagt grunden för den livsstil som hundägandet innebär. Mitt eget stora intresse för hund började när jag köpte min första hund en Riesenschnauzer som följdes av flera i samma ras och har fortsatt med Schäfer samt min sons Dvärgschnauzer. Jag har varit aktiv som tränande och tävlande i Bruksprov, Tävlingslydnad samt Rallylydnad och min unghund Razz tränas mot tävling i IPO, det internationella bruksprovet.

Jag ser nu fram emot att som lärare i hundkunskap på Realgymnasiet få möjligheten att utbilda ungdomarna och att stimulera deras vetgirighet när det gäller såväl hundar som samspelet mellan hund och hundägare.