Vi är stolta över att se hur vår skola tar plats i Trollhättan och att vi anställt riktigt bra personal!

Realgymnasiet ligger alltid i framkant när det gäller pedagogik, digitalisering och kvalité och under året har vi anställt alla nya medarbetare som ska jobba med lärandet samt driften på skolan, i både dem gymnasiegemensamma ämnena och i elevernas valda profiler. Vi ger dem en närmare presentation nedan:

 

Marléne Wendt, rektor

Välkommen Marléne, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Att få vara med och bygga upp Realgymnasiet i Trollhättan från grunden är ett privilegium och jag är oerhört glad att ha fått det förtroendet. Jag önskar att jag hade kunnat gå på en skola som Realgymnasiet själv när jag var i den åldern eftersom blandningen mellan teori och praktik ger optimala förutsättningar för lärande och utveckling. Tyvärr fanns inte den möjligheten då. Så, att i stället få möjligheten att arbeta som rektor för Realgymnasiet är fantastiskt.

 

Therese Arvidsson, skoladministratör och mattelärare

Välkommen Therese, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Att få vara med och starta upp och forma ännu en av Realgymnasiets gymnasieskolor ser jag som en fantastisk möjlighet som jag inte ville gå miste om. Här vill jag bidra med rutin, trygghet och positivitet! Tänk att få dela sin arbetsdag och arbetsplats med likasinnade (läs: älskar djur och natur), mycket bättre blir det inte!

 

Elinor Jacobsson, kommunikatör

Välkommen Elinor, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag arbetar med marknadsföring och etablering på Realgymnasiet och varit delaktig i uppstarten av vår skola här i Trollhättan. Det är ett priviligeum och jag tycker det är jättekul att få följa processen från ”ax till limpa” och ser verkligen fram emot att träffa våra nya elever! I min roll är ingen dag den andre lik och det är fantastiskt att få arbeta med ungdomar och tillsammans med dem få skapa innehållsrikt innehåll i alla våra kanaler.

 

Kim Dahlberg, mentor

Välkommen Kim, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag heter Kim Dahlberg och har en yrkesbakgrund i socialt arbete riktat mot unga. Realgymnasiet har en framåtanda i att se till och värna om varje anställds kompetensfunktion kopplat till yrkesroll i sina skolor som faktiskt gynnar eleven på riktigt i deras läroutveckling. I rollen som mentor får jag möjlighet att guida på ett neutralt plan utan bedömning genom dessa viktiga år och bidra till framtidsstyrkor och självständighet i ett livslångt lärande.

 

Erika Strandberg, svenska och engelskalärare

Välkommen Erika, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag valde att arbeta på Realgymnasiet i Trollhättan då det kändes som en perfekt arbetsplats för mig! Det är en helt unik möjlighet att få vara med att starta upp en skola och att då få arbeta på en skola som dessutom utbildar elever inom mina personliga intressen. Det gör det lättare för mig att få med det praktiska i de teoretiska ämnena så att våra elever verkligen kan få fördjupa sitt lärande och lära på riktigt.

 

Elisabeth ”Lisa” Ottosson, hästlärare och specialpedagog

Välkommen Lisa, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag valde att börja arbeta på Realgymnasiet i Trollhättan då jag tror på en utbildning som grundar sig i verkligheten. Jag har själv ett stort intresse av djur, natur och människor och har arbetat som hästlärare i 14 år tidigare. I min nuvarande tjänst som specialpedagog och lärare kan jag se möjligheterna med att elevens intresse blir en drivkraft att sträva mot hög måluppfyllelse. I samverkan mellan kärnämnen och karaktärsämnen får eleverna omsätta teoretiska kunskaper i praktiken vilket optimerar lärandet och befäster kunskaperna. Jag tror att yrkeskunnande skapar trygga elever som tror på sin egen förmåga vilket ger eleverna möjlighet till en bra framtid.

 

Marie Törnqvist, hästlärare och ridinstruktör

Välkommen Marie, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag valde att börja arbeta på Realgymnasiet för att jag brinner för att arbeta med hästar och ungdomar. För mig med bakgrund som examinerad hippolog och diplomerad ridlärare level 3, egenföretagare, tävlingsryttare främst i dressyr samt som ridlärare på ridskola har jag stor erfarenhet i hästnäringen. Nu känner jag mig mycket inspirerande att få undervisa på gymnasiet och dela med mig av mina kunskaper.

 

Irja Enggren, hund- och djurvårdslärare

Välkommen Marie, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag valde att söka mig till Realgymnasiet då jag i hela mitt liv varit intresserad av djur och natur. Under mitt yrkesliv har jag de senaste tio åren arbetat som djurvårdare, guide och lägerledare på Nordens Ark och mitt stora intresse är hund och jag är även utbildad hundinstruktör. Jag tycker nu att det ska bli roligt att få dela med mig av mina kunskaper och se eleverna utvecklas.

 

Marcus Skymberg, natur och äventyrslärare

Välkommen Marcus, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Mitt namn är Marcus Skymberg och är ny som Natur & Äventyrs lärare på Realgymnasiet i Trollhättan. Jag valde Realgymnasiet för att jag upplever det vara en skola som har starkt elevfokus och satsar på att lära eleverna möta framtiden genom att ge dem rätt redskap och förutsättningar. Jag gillar även blandningen av teori och praktik och de nära samarbetet med branschen.

 

Sandra Larsson Sandman, kurator

Välkommen Sandra, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Hälsa och lärande går hand i hand. Att en elev klarar skolan är en av de viktigaste faktorerna för framtida hälsa. Jag valde att arbeta på Realgymnasiet för att få möjligheten att påverka elevernas förutsättningar till detta. Att våra elever mår bra är det viktigaste för mig, mår de bra klarar de också sin skolgång bättre.

 

Jenni Tolvanen, skolsköterska

Välkommen Jenni, vi är glada över att ha dig här!

Hur kom det sig att du valde att börja jobba på Realgymnasiet i Trollhättan?

Jag heter Jenni och ska börja arbeta som skolsköterska på Realgymnasiet i Trollhättan. Jag ser mest fram emot att få träffa alla härliga ungdomar och att få vara en del av gänget på Realgymnasiet. Jag är sjuksköterska och barnmorska och har en bakgrund från ungdomsmottagningen men jag tog det här jobbet för att jag kände hur just Realgymnasiet känns som en spännande arbetsgivare som vågar utmana tänkandet och verkligen satsar på att vara stilbildande inom svensk skola, vilket var precis vad jag letat efter!