Magnus Dahlgren tar nu över rollen som vår Djurvårdslärare tillsammans med Stephanie Edlund. Vi hälsar honom och Stephanie varmt välkomna till oss. Magnus, som vi träffat och pratat lite mer med, kommer närmast ifrån Skansen där han arbetat som Djurvårdare.

Vi har pratat lite med Magnus om vad han gillar för djur, vad han har jobbat med tidigare och vad han ser mest fram emot med att jobba som Djurvårdslärare på vårt Naturbruksprogram med inriktning Djurvård.

Vilket är ditt favoritdjur Magnus?
Järvar är ju grymt fräcka! Men vitryggig hackspett är spännande också, det är ett djur som håller på att försvinna. Jag brinner för utrotningshotade djur.

Var har du jobbat tidigare?
Jag har jobbat som Djurvårdare på både Skansen och Nordens Ark. Sen har jag provat på en hel del annat också.

Varför är det roligt att jobba med djur?
Det innebär ett stort ansvar, varierande arbete, utmanande och om man är duktig kan man förhoppningsvis göra stor skillnad.

Vad ska bli roligast med att jobba på Realgymnasiet?
Hoppas att kunna göra skillnad. Påverka och ge eleverna en positiv inställning och få dem att vilja veta mer.

Hur ser du på framtiden som utbildad Djurvårdare?
Tack vare att utbildningen har APL så finns det goda chanser att få jobb sen. Är du duktig ute på din APL-plats ökar chansen för att få ett roligt jobb som Djurvårdare.
Vi har elever som redan i årskurs 2 jobbar extra på sina APL-platser vid sidan om skolan.

Vill du också läsa Djurvård på gymnasiet? Läs mer här.