Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • DSC_0646

Öppet hus i Eskilstuna 2015

Vi kommer att ha öppet hus:

-Onsdagen den 25:e november kl 16-18

-Lördagen den 28:e november kl 13-15.

Kom och besök oss på Gamla tullgatan 2 i Eskilstuna. Vi kommer att bjuda på […]

Läs mer
  • sol

Föräldramöte på Realgymnasiet i Eskilstuna

Läsårets första föräldramöte äger rum den 22 september kl 18:30 på Realgymnasiet i Eskilstuna. Detta gäller för årskurs 1 elevers föräldrar. Föräldrar till årskurs 2 och 3 kan kontakta deras […]

Läs mer
  • klass

Undrar du när du börjar skolan?

Antingen har du mognat något under sommarlovet och återvänder till oss nu i augusti eller så slutade du nian precis och valt att fortsätta ditt äventyr hos oss. Hur som […]

Läs mer

Fler nyheter

 

Skolfakta

Skollunch: När du går på Realgymnasiet äter du din skollunch på någon av de restauranger vi har avtal med. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Skolhälsa: Elevhälsoteamet jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

Vi har skolsköterska och kurator på skolan. Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog, samt specialpedagogisk kompetens. De ingår tillsammans med mentor och rektor i skolans elevhälsoteam.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

 

Läsåret 2015/16

 

Hösttermin 2015

24 augusti – 22 december

Vårtermin 2016

7 januari – 10 juni

Lovdagar 2015-2016

Höstlov v. 44

Sportlov v. 8

Påsklov v. 13

Studiedag 7-8 januari

Lovdag 6 maj

 

 

Kontakta oss

Adress
Gamla Tullgatan 2
632 20 Eskilstuna

Telefon
Växel 016-540 40 10

E-post
eskilstuna.realgymnasiet.se