Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap. För att du ska få de bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger våra utbildningar på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher. Med kompetens, engagemang och en tro på din förmåga skapar våra lärare trygghet och goda förutsättningar för lärande och de delar dina intressen med dig. Efter gymnasiet? Du kan välja att jobba direkt efter examen eller studera vidare på högskola eller universitet.

Vi har funnits i Linköping sedan 2005 och just nu går det ca 190 elever på skolan. Från januari 2017 finns vi i nya lokaler på Alkagatan 4, nära citykärnan och goda kommunikationer. Här får du som är intresserad av teknik möjligheten att utforska ditt intresse i det sprillans nya tekniklabbet. Är du intresserad av djur, då är det nya djurrummet en plats för dina framtida studier. Vi samarbetar med några av länets främsta hästanläggningar djurkliniker och hundcenter. Inom IT så samarbetar vi med Microsoft och Cisco.

 

Gymnasieingenjör

På Realgymnasiet i Norrköping erbjuds ett fjärde år för dig som har gått Teknik. När du har avslutat de studierna är du gymnasieingenjör, en titel som näringslivet efterfrågar i mycket stor utsträckning. Läs mer här.

 

Våra utbildningar

 

 

britta-lago.jpg

“Jag kan spontant beskriva min tid på Realgymnasiet i Linköping som tre helt fantastiska år med en stor portion kunskapsmässig utmaning och en otrolig personlig utveckling.”

Britta, Teknik årskurs 3

 

Läs mer

 

 

 

Senaste nytt
  • gymnasiemytologin

Nio myter om ditt gymnasieval

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit […]

Läs mer
  • alexander_postit_webb

Var nyfiken och sluta aldrig att utvecklas

Från teknik-student till egen företagare i Stockholm. Alexander Lindqvist har kommit långt sedan han studerade 3D & visualisering på teknikprogrammet på Realgymnasiet i Linköping. Att vara med och göra världen […]

Läs mer

Fler nyheter