Välkommen till Realgymnasiet i Lund!

Vår skola startade 2011 och har funnits i S:t Lars park i Lund sedan 2013. Idag finns Realgymnasiet på 14 orter i Sverige. I Lund går strax över 200 elever. Din studietid spenderar du till exempel i vår nybyggda djuravdelning om du läser Djurvård eller de totalrenoverade salongerna om du läser Frisör- eller Stylistutbildningen. Du övar dina färdigheter på kunder i elevsalongen Real Beauty.

Förutom att ha lektioner på skolan är du även ute på en arbetsplats någon dag i veckan eller under sammanhängande längre perioder. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten.

Genom skarpa projekt, ämnesintegration, problemlösning, teamarbete och praktik skapar vi insikt och förståelse för helheten. Du har möjlighet att under ditt andra år påbörja en lärlingsutbildning inom ditt yrkesprogram.

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

 

Läs gärna mer om våra utbildningar nedan.

Våra utbildningar

 

 

margaret-hjartdottir-lund

“Vi åker ofta till olika djurparker och lär oss om vilda djur. Skolan har till exempel samarbeten med både Kolmården och Borås djurpark. Jag ger skolan 10 av 10 poäng.”

Margret Hjartardottir, Djurvård årskurs 2

 

 

Senaste nytt
  • DSC_0379

När Shakespeare kom på besök

Shakespeare gjorde besök på Realgymnasiet i Lund och Malmö. Fredagen innan höstlovet fick engelska 6-eleverna från Malmö och Lund delta […]

Läs mer

Fler nyheter