Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vi har funnits sedan 2003 och just nu går det cirka 300 elever på skolan på IT, Teknik, Häst, Natur & Äventyr och Djurpark. Vi finns på Kungsgatan i centrala Norrköping, nära Linköpings universitet och ett blomstrande näringsliv inom teknik och IT. De som besöker skolan brukar säga att det inte känns som en skola utan mer som en arbetsplats. Det tar vi som en komplimang. Du får en skola i framkant; vi arbetar utifrån modern pedagogik och med moderna tekniska lösningar.

Bredden av våra utbildningar gör skolan till en plats med många olika intressen under samma tak. Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten; de genomförs och utvecklas i nära samarbete med branschen. På så sätt kan vi alltid möta nya krav som ställs och du som elev får uppleva det riktiga arbetslivet redan under skoltiden. Ett gott exempel är vårt unika och nära samarbete med Kolmårdens djurpark. Inom IT så samarbetar vi med Microsoft och Cisco.

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Gymnasieingenjör

Hos oss kan du som har gått Teknik, på Realgymnasiet eller annan gymnasieskola, läsa ett fjärde tekniskt år. Efter avslutad utbildning är du gymnasieingenjör, en titel som näringslivet efterfrågar i mycket stor utsträckning.

Läs gärna mer om respektive utbildning här nedan.

 

Våra utbildningar

 

 

Senaste nytt
  • IMG_6813

3 Snabba med Andreas Hållsten

Vad är det bästa med Realgymnasiet i Norrköping?

Jag tycker att det är en lagom stor skola. Man känner igen varandra både elever och lärare, det finns en tillåtande atmosfär och […]

Läs mer
  • Header Real 15

Realgymnasiet, vad är det?

Realgymnasiet grundandes 2003.
En skola som erbjuder utbildningar tillsammans med branschen.
Realgymnasiet finns på 15 orter, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

 

 

 

Vad erbjuder vi?

Vi ger ungdomar […]

Läs mer

Fler nyheter