Välkommen till Realgymnasiet i Nyköping!

Härlig arbetsmiljö och vi-känsla genomsyrar vår skola. Ord som gemytligt, lugnt och inbjudande återkommer ofta av våra elever och besökare, det värmer. Vi finns på Västra Trädgårdsgatan mitt i Nyköping och på skolan går det 70 elever.

Här får du lära dig på riktigt, mitt i verkligheten. Alla våra utbildningar genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch, exempelvis Kolmården. På så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas. Samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. Vi erbjuder också lärling för den som vill vässa sig extra mycket inom sin bransch. I våra utbildningar kan du även välja att lägga till olika certifikat/diplom till din examen. Certifikaten/Diplomen är branschens egna och ökar dina möjligheter att få arbete. Inom häst samarbetar vi med Anna och William Eventingteam, Py Jägerden, Svenskthopp, Stjärnholms Ryttarförening.

Vi vill naturligtvis ge dig möjlighet till att söka högre studier efter gymnasiet så här kan du ta studenten med både grundläggande och särskild högskolebehörighet inom ramen för programplanen. Det är du som bestämmer vilket!

Läs mer om respektive utbildningar här nedan.

 

 

Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • sol

Skolstart!

Skolan börjar igen den 21 augusti kl 9.00 för år 1 med information och lunch så dagen är slut ca 12.00. För år 2 & 3 är det upprop med […]

Läs mer
  • studentenmargumoss

Sjung om studentens lyckliga dar….

Studenten närmar sig med stormsteg och här kommer lite hålltider för studenter, familj, släkt och vänner:

Studentdagen fredagen den 9/6

9.30 samlas studenterna på skolan för fotografering.

14.15 är det utspring ifrån restaurang Lotsen i […]

Läs mer
  • Alexandra P

Lever sin dröm

Alexandra Persson gick ut som student 2016 på hästutbildningen. Under hela sin tid på Realgymnasiet i Nyköping fanns det ett mål, att bli ridande polis. Nu är hon på väg mot […]

Läs mer

Fler nyheter

 

 

 

Kontakta oss

Adress
Västra Trädgårdsgatan 39
611 32 Nyköping

Telefon
Växel: 010-139 84 40

E-post
nykoping@realgymnasiet.se