Välkommen till Realgymnasiet i Nyköping!

Vi finns på Västra Trädgårdsgatan mitt i Nyköping och på skolan går 70 elever. Härlig arbetsmiljö och vi-känsla genomsyrar vår lilla skola. Vi lär mitt i verkligheten och förbereder oss både för yrkesliv eller vidare studier. Vi erbjuder också lärling för den som vill vässa sig extra mycket inom sin bransch. I våra utbildningar kan du lägga till olika certifikat/diplom till din examen, som du har nytta av i framtiden. Certifikaten/Diplomen är branschens egna och ökar dina möjligheter att få arbete.

Vi är stolt samarbetspartner och driver vår utbildning tillsammans med bl.a. Kolmården, Arken Zoo, Vettris och Evidensia, Stjärnholms Ryttarförening, Svenskt Hopp och Eventing Team Anna & William samt Mer Aktiv, Östermalma och Palstorps Hage.

Vi ger dig naturligtvis möjlighet att plugga för att kunna söka till högre studier efter gymnasiet så här kan du ta studenten med både grundläggande och särskild högskolebehörighet inom ramen för programplanen. Det är du som bestämmer vilket!

Läs mer om respektive utbildningar här nedan.

 

 

 

Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • Camilla Karlsson 1

Var öppen för saker och gör alltid ditt bästa!

Så säger alumnen Camilla Karlsson som för 10 år sedan gick på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet i Nyköping. Nu arbetar hon som hästskötare och stallmedarbetare på Stuteri Nådhammar.

Att vara öppen för […]

Läs mer
  • FB_Real_jubileum5

Vi firar 10 år!

Vet inte om det undgått någon men detta läsår är det 10 år sen vi startade i Nyköping, tjohoo! Då hette det Hästgymnasiet men skolorna växte med flera utbildningar och då behövdes ett […]

Läs mer
  • jul

Julavslutning 21/12

Torsdagen den 22/12 har vi julavslutning på skolan. Vi börjar kl 10.00 med lite pyssel och spel i skolan och fortsätter därefter till restaurang Tennishallen och äter julbord. Vi beräknas […]

Läs mer

Fler nyheter