Välkommen till Realgymnasiet i Stockholm!

Vi har funnits sedan 2009 och just nu går det cirka 500 elever på skolan. I våra fräscha lokaler finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum till djuravdelning och snygga salonger. Våra elever tycker att skolan är trygg och att den känns hemtrevlig. Det är precis så vi tycker att en skola ska vara.

Bredden på våra utbildningar gör skolan till en plats där många olika intressen samlas under samma tak. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen. Du får en utbildning som grundar sig i verkligheten. Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Vi har nära samarbeten med Skansen, Solna ridskola, Botkyrka Ridsällskap, Fjärilshuset i Haga, ProMeister (Mekonomen Group) med flera. Du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet.

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Nytt för i år

ProMeister Fordon är vår nya utbildning som vi utvecklar och genomför tillsammans med ProMeister som är en del av Mekonomen Group.

En hotellutbildning som vi på Realgymnasiet utvecklat med Nordic Choice Hotels där du läser som lärling och är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen. En helt unik utbildning i sitt slag.

Läs gärna mer om respektive utbildning här nedan.

Våra utbildningar

 

Amanda G

“På Realgymnasiet kan jag kombinera naturvetenskapen med hästutbildningen. Jag får göra det jag tycker är roligt, vilket är att hålla på med hästar samtidigt som jag får en bred utbildning.”

Amanda Grönroos, Häst årskurs 3
Läs mer

Senaste nytt
  • attis-med-elev

Träffa vår mentor Attis

Sedan Realgymnasiet startade har vi haft mentorskap som innebär att du som elev får en mentor som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. Attis som jobbat som […]

Läs mer
  • We can never control our laughter

Öppet hus 3 maj kl 18-19

Om du missade att besöka oss under förra valperioden får du en ny chans under omvalsperioden. Kom och besök skolan, träffa lärare och elever samtidigt som du får information om utbildningarna […]

Läs mer

Fler nyheter