Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall!

På Realgymnasiet får du en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt.

Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Å så sätt får du de färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. I våra utbildningar kan du välja att lägga till olika certifikat till din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ökar dina möjligheter att få arbete. Inom häst så samarbetar vi med, Timrå Hästsportförening, Bergsåkers Travet och Hästkliniken i Bergsåker.

Vi finns på Kyrkogatan 3 nära centralstationen och här får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Läs gärna mer om våra utbildningar nedan.

Våra utbildningar

 

Senaste nytt

Snödjupet inspirerar till mer än skidåkning!

På Realgymnasiet i Sundsvall jobbar eleverna i NB15 med viltvård och viltvårdsprojekt.

Pedagogerna Hanna och Anneli hoppas på att vara inspirerande genom att också de göra och genomföra egna projekt:

-Vi har […]

Läs mer

Gymnasievalscafé, Öppet hus och Prova på!

Gymnasievalscafé på Unga Magasinet.

Den 22.a Januari mellan kl 18-21 är du som går i årskurs 9 välkommen att besöka oss och andra skolor på Unga Magasinet som ligger i kulturmagasinet. […]

Läs mer
  • gymnasiemytologin

Nio myter om ditt gymnasieval

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit […]

Läs mer

Fler nyheter