Välkommen till Realgymnasiet i Trollhättan!

Vi vill ge dig en utbildning som grundar sig i verkligheten och ger dig förutsättningar att nå dit du vill. Realgymnasiet i Trollhättan startade hösten 2019 och ligger i ljusa, centrala lokaler ett stenkast från centrum. Idag finns Realgymnasiet på 15 orter i Sverige.

Du får en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten.

Vi samarbetar med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

 

Läs gärna mer om våra utbildningar nedan.

Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • Kille_i_klassrum_med_dator

Högskoleberhörighet vs. yrkesexamen?

Vad betyder egentligen yrkesexamen? Kan man plugga på högskolan efter Realgymnasiet? Vi reder ut frågetecken om högskolebehörighet, utökade kurser, yrkesexamen och mycket mer tillsammans med SYV Rebecka Everland. Dessutom så […]

Läs mer
  • klättring

Specialvecka för årskurs 1 elever på Realgymnasiet

 

Den här veckan gick startskottet för alla Realgymnasiets ettors första specialvecka för läsåret. Med specialveckor ger vi eleverna som studerar hos oss de bästa förutsättningarna för framtiden. Under specialveckan jobbar man […]

Läs mer

Fler nyheter