Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • eskilstuna-vt14-4

Fler nior väljer Realgymnasiet i första hand

Djurvård är den stora vinnaren efter första omgången i gymnasievalet, där Realgymnasiet totalt sett gjort ett nytt rekordsök.
 

 

Nu har årets siffror från första valomgången på gymnasiet kommit och de visar […]

Läs mer

Realgymnasiets examensresultat långt över rikssnittet

Skolverket har nyligen presenterat examensresultaten för den nya gymnasieskolan GY-11. Realgymnasiets yrkesprogram ligger märkbart över riksgenomsnittet på flera punkter.

Där går fler elever färdigt utbildningen och tar examen jämfört med […]

Läs mer

Fler nyheter

 

Skolfakta

Skollunch: När du går på Realgymnasiet äter du din skollunch på någon av de restauranger vi har avtal med. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Skolhälsa: Elevhälsoteamet jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

Vi har skolsköterska och kurator på skolan. Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog, samt specialpedagogisk kompetens. De ingår tillsammans med mentor och rektor i skolans elevhälsoteam.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

 

Läsåret 2014/15

Hösttermin 
18 augusti – 19 december

Lovdagar
v.44 Höstlov
17-18 nov studiedagar

Vårtermin
8  januari – 10 juni

Lovdagar
v.8 Sportlov
v.14 Påsklov
15 maj

Kontakta oss

Adress
Kungsängsgatan 12
753 22 Uppsala

Telefon
Växel: 018-480 10 80

E-post
uppsala@realgymnasiet.se