Välkommen till Realgymnasiet i Uppsala!

Våra lokaler finns mitt på gågatan, 5 minuters promenad från resecentrum.

Skolan har funnits i Uppsala sedan 2007. Realgymnasiet finns på 14 orter i Sverige. I Uppsala går ca 140 elever.

Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter. Perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten. Vi har nära samarbete med exempelvis Schwarzkopf, Sothys Paris, Herper’s Choice, Säva ridcenter och Furuviks djurpark. Du får en rolig studietid och en utbildning som både leder till jobb och vidare studier.

På Realgymnasiet kan du alltid läsa grundläggande eller särskild högskolebehörighet i din utbildning. Dubbelt upp, alltså! Genom skarpa projekt, ämnesintegration, problemlösning, teamarbete och praktik skapar vi insikt och förståelse för helheten.

Läs gärna mer om respektive utbildning här nedan.

Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • stylist-start2

Elevreportage från stylist elever

Här har ni två reportage ifrån eleverna Alina och Fanny som berättar om deras upplevelse under introduktionsveckan på stylist här i Uppsala under höstterminen.

Alina Lindström

Fanny Mönning

Läs mer
  • gymnasiemytologin

Nio myter om ditt gymnasieval

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit […]

Läs mer
  • real_logga_webb

Föräldramöte åk 1

Föräldramöte för Åk 1
Tis 2017-09-05 Kl 18:00

Vi ses i entrén på Realgymnasiet, Kungsängsgatan 12 för ett gemensam intågande i klassrummen. Fika kommer att finnas och vi hoppas att så många […]

Läs mer

Fler nyheter