Välkommen till Realgymnasiet i Uppsala!

Våra lokaler är mitt på gågatan, 5 minuters promenad från Resecentrum.

Skolan har funnits i Uppsala sedan 2007. Realgymnasiet finns på 15 orter i Sverige. I Uppsala går ca 160 elever på skolan.

Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter. Perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten. Vi har nära samarbete med exempelvis Schwarzkopf, NSI, FÄRG Collection, Wella, Herper’s Choice, Säva ridcenter (Lurbo Ridklubb från hösten 2019) och Furuviks djurpark. Du får en rolig studietid och en utbildning som både leder till jobb och vidare studier.

På Realgymnasiet kan du alltid läsa grundläggande eller särskild högskolebehörighet i din utbildning. Dubbelt upp, alltså! Genom skarpa projekt, ämnesintegration, problemlösning, teamarbete och praktik skapar vi insikt och förståelse för helheten.

Läs gärna mer om respektive utbildning här nedan.

Våra utbildningar

 

Senaste nytt
  • Real webb header 04

Skolverkets 9 myter om gymnasievalet

Det börjar närma sig omval för dig som ska välja gymnasium till hösten. Spännande, eller hur? Men kanske också väldigt svårt. Skolverket har tagit fram de 9 vanligaste myterna om […]

Läs mer
  • Björe 33

Välkommen på Clinic med Lotta Björe

Realgymnasiet i Uppsala bjuder in till clinic med Lotta Björe hos vår nya samarbetspartner Lurbo Ridklubb. Lotta Björe är A-tränare i hoppning, f.d. landslagsryttare och expertkommentator i hoppning på SVT.
 

Inför […]

Läs mer
  • liten alla tre

UF-företaget Puppy Memories UF

Sara, Amanda och Elin driver UF-företaget Puppy Memories UF som gjort en fyll-i bok för alla hundägare. Alla tre läser Hund hos oss på Realgymnasiet Uppsala i åk 3. Vi […]

Läs mer

Fler nyheter