Välkommen till Realgymnasiet i Västerås!

Nu är läsårets event klara!

Ni hittar datumen under Kommande aktiviteter

 

Vi är en trygg och hemtrevlig skola belägen i centrala Västerås, ett stenkast från stationen. I våra fina lokaler går cirka 180 elever som alla har en sak gemensamt, ett starkt intresse för sin respektive utbildning. Vår bredd ger en härlig blandning av människor med olika intresse och framtidsdrömmar.

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. En utvecklande och rolig utbildning som grundar sig i det personliga intresset – den allra bästa drivkraften för ett meningsfullt lärande. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär. Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten; de genomförs och utvecklas i nära samarbete med branschen och är i Västerås har vi nära relationer med Vallby och Rocklunda Häst med flera. Inom häst samarbetar vi med Skästa Ridcenter, Jeanna Högberg Dressage och Rocklunda Ridskola.

Som Stylistelev övar du dina färdigheter på kunder i elevsalongen Real Beauty.

”Våra elever brukar beskriva skolan som trygg och trevlig med bra lärare, något som gör oss väldigt stolta!”

-Malin Carnbring, rektor Västerås.

 

Våra utbildningar

 

linnea-hast-västerås

“Det är mycket praktisk undervisning som gör att jag lär mig mycket, skolan är lagom stor och vi har bra lärare.”

Linnea Hast, Djurvård årskurs 3

 

Läs mer

 

 

Senaste nytt
  • cof

Realgymnasiet satsar på APL i Irland

Från och med vårterminen 2019 kommer elever som läser djurvård-, hund- och hästutbildningen på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet att kunna göra sin APL på Irland. Lärande i Sverige, som driver 14 […]

Läs mer

VIP-aktivitet för nya elever, inriktning Häst

 

För dig som funderar på att söka till Realgymnasiet till hösten -18;

Välkommen på vår Hästclinic på Frösåker Dressage Stable där Philippa Ral & Josefin Ström visar hoppning och dressyr onsdagen […]

Läs mer
  • test2

Vill du sluta röka?

Nu kan du som röker delta i ett forskningsprojekt och testa ett nyutvecklat sms-baserat sluta-röka-stöd i mobilen Deltagande är gratis. Du kan anmäla dig t o m  den 11/7 2018.

Är […]

Läs mer

Fler nyheter