Drömmer du om att jobba med djurvård?
Då har vi rätt utbildning för dig. På Djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet hittar du engagerade lärare och ett nära samarbete med branschen. Vid avslutad utbildning har du en stor kunskapsbas och attraktiva kvalifikationer som framtida arbetsgivare söker. Du blir bland annat kvalificerad djurvårdare nivå 2. Du har även möjlighet att läsa vidare på universitet eller högskola. Här berättar Nina Sparén, programansvarig för Djurvårdsutbildningen mer.
Hej Nina! Varför tycker du att man ska läsa Djurvårdsutbildningen?
-Eleverna på djurvårdsutbildningen får vid avslutad och godkänd utbildning ett Zoohandelsintyg. Intyget gör eleven attraktiv att anställa i en djurbutik och de kan även förvärva eller starta och driva en egen affärsverksamhet med levande djur. De får dessutom grundkurs i läkemedelshantering, som gör att eleverna är anställningsbara i djurkliniker. Intyget får eleven efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov som tagits fram av djursjukvårdens utbildningsorgan, VeTa-bolaget.
-Inom vår organisation har vi ett stort gäng mycket kompetenta lärare med bakgrund inom djurbranschen. Vi har bland annat skapat en grundkurs i djurträning, som är grunden till att hantera och träna både små och stora djur med respekt och kunskap.
Så jobbar vi med samarbetspartners
-Centralt jobbar vi med Zoobranschens Riksförbund (Zoorf) och VeTa-bolagen. I samarbete med Zoorf tittar vi på vilka önskemål branschen har för att göra eleverna attraktiva att anställa. Zoorf är dessutom vår samarbetspartner i de utbildningar som krävs för att få bedriva handel med levande djur.
-Vi har samarbete med Kolmården och Borås djurpark för djurparksutbildningarna vi erbjuder och är associerade medlemmar i Djurparksföreningen. Landets andra djurparker finns i vårt nätverk och djurvårdseleverna får fördjupade kurser under sin utbildning. Vill du läsa vidare så erbjuder vi möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet samt flera paket med särskilda behörigheter.