Dator- och kommunikationsteknik till Realgymnasiet Halmstad.

30 september 2024

Nu utökar vi vårt utbildningsutbud till läsåret 2025/2026. Realgymnasiet i Halmstad får El- och energiprogrammet som ger eleverna branschnära kunskaper inom dator- och kommunikationsteknik. Med diplomeringar och certifikat blir de fullfjädrade och eftertraktade på en het arbetsmarknad.

Dator- och kommunikationsteknik till Realgymnasiet Halmstad.

Viveka Lennse Johansson, Rektor på Realgymnasiet Halmstad är glad för de nya möjligheterna som det ger eleverna.

-Det känns fantastiskt att kunna utöka vårt utbildningsutbud, säger hon. Med en stark gemenskap på skolan och genom vårt täta samarbete med branschen, ser vi fram emot att kunna ge ännu fler elever möjligheten att kunna kliva direkt in i arbetslivet eller för att fortsätta sina studier.

Eleven, Luca Rujean som går sitt sista år inom Dator- och kommunikationsteknik i Linköping, berättar att han ser sin utbildning som både intressant och lärorik och säger: 

-Tack vare Realgymnasiet har jag utvecklats som person och lärt mig många nya saker, till exempel servermontering och serverkodning. Framför allt har jag lärt mig att kommunicera i och med att jag fått chansen att bli elevambassadör, vilket jag gillar skarpt. I framtiden vill jag utveckla och bidra för framtida IT-lösningar i Sverige. 

På El- och energiprogrammets inriktning Dator- och kommunikationsteknik lär sig eleverna att bygga säkra nätverk, installera operativsystem, bygga upp och driva servrar samt programmering och webbutveckling. Datorteknik, kommunikationsnät och samhällets digitala infrastruktur är också centrala delar av utbildningen. 

Öppet Hus och Prova på dag i oktober! 

Realgymnasiet Halmstad håller öppet hus den 12 oktober och en spännande Prova på dag för elever den 18 oktober.
Läs gärna mer om aktiviteter och tider på hemsidan för Realgymnasiet, Halmstad.