Fördjupning Islandshäst på Realgymnasiet i Sundbyberg

15 oktober 2024

Upptäck en unik utbildning där du får specialisera dig på islandshästar och utveckla praktiska och teoretiska färdigheter som förbereder dig för en framgångsrik karriär i hästbranschen. Genom samarbetet med Örnäs Islandshästgård och diplomering via Svenska Islandshästförbundet får du ovärderlig erfarenhet och en gedigen grund att bygga vidare på. Ta chansen att följa din passion och bli en del av framtidens hästbransch med Realgymnasiets fördjupning inom Islandshäst.

Fördjupning Islandshäst på Realgymnasiet i Sundbyberg

Fördjupning Islandshäst på Realgymnasiet i Sundbyberg – Din Väg till en Karriär inom Islandshästsporten

Välkommen till vår unika fördjupning inom Islandshäst på Realgymnasiet i Sundbyberg, där passion möter profession. Här får du som elev möjligheten att specialisera dig på en växande sport och utveckla färdigheter som förbereder dig för en framgångsrik karriär inom hästbranschen. Med fokus på både teoretisk kunskap och praktiska färdigheter erbjuder utbildningen en heltäckande förståelse för islandshästar och dess unika egenskaper.

Vad gör vår specialisering unik?

Denna fördjupning är utformad för dig som vill rikta in dig specifikt mot Islandshäst och få en utbildning som skiljer sig från traditionell ridutbildning. All praktisk undervisning sker på islandshästar, vilket ger dig fördjupad kunskap om rasens särdrag och gångarter. Du kommer att lära dig allt från skötsel till ridning och tävling på elitnivå. Dessutom sker diplomeringarna genom Svenska Islandshästförbundet, vilket stärker din kompetens och ger dig förutsättningar att ta nästa steg inom islandshästsporten.

Samarbete med Örnäs Islandshäst – Stockholms Största Islandshästgård

Tillsammans med Örnäs Islandshästgård får du som elev tillgång till en av Stockholms mest omfattande islandshästverksamheter. Samarbetet ger en unik möjlighet att följa, träna och utveckla unghästar, och att vara delaktig i den dagliga verksamheten på en välrenommerad gård. Genom att delta i tävlingsförberedelser, organisering och genomförande av evenemang får du praktisk erfarenhet som är ovärderlig för din framtid i branschen.

Vad kan du förvänta dig?

Under de tre åren på utbildningen förbereds du för hästskötarexamen med fokus på islandshäst, där dina praktiska färdigheter sätts på prov. Vi tränar dig i att hantera allt från vardaglig hästhållning till avancerad tävlingsridning, alltid med islandshästens speciella krav och förutsättningar i centrum. Genom fördjupningen utvecklar du också ansvarstagande, problemlösningsförmåga och yrkesmässigt kunnande som gör dig attraktiv för arbetsgivare.

Ta steget mot en karriär med Islandshäst

Fördjupningen inom Islandshäst på Realgymnasiet är mer än bara en utbildning – det är en väg in i en passionerad värld där du får chansen att förvandla ditt intresse till en livslång karriär. Oavsett om ditt mål är att bli ridlärare, tävlingsryttare eller driva egen verksamhet, rustar vi dig med de färdigheter och den kunskap som krävs för att lyckas.

Välj fördjupningen Islandshäst på Realgymnasiet i Sundbyberg och bli en del av framtidens hästbransch!