Sandra fick drömjobbet efter att ha läst Ridning på Realgymnasiet
För Sandra Moll var gymnasievalet enkelt och målet tydligt. Siktet var inställt på Ridning och hon kunde konstatera tidigt att valet blev helt rätt. Sandra har hunnit jobba hos Malin Baryard och nu fått drömjobbet hos Viktor Melin, svensk mästare i hoppning.
Sandra beskriver de teoretiska delarna av utbildningen som mycket bra. Hon beskriver även hur ridläraren var skicklig på att anpassa ridningen utifrån klasskamraternas olika nivåer. Samtidigt poängterar hon det egna ansvaret att sätta sina mål och träna på det man själv vill förbättra.
Nu kan jag se vilka möjligheter det gett mig och vilka kontakter jag fått.
På Realgymnasiet sker en stor del av studietiden ute i branschen genom APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det gör att eleverna får insyn i branschen och arbetslivet, samt ett viktigt nätverk för framtiden. Sandra minns tiden på APL som värdefull och lärorik.
- Jag älskade att gå till skolan och det bästa med utbildningen var min APL. Jag minns när jag var yngre och alla pratade om att knyta kontakter och jag kände själv att jag inte hade en enda kontakt. Nu kan jag se vilka möjligheter det gett mig och vilka kontakter jag fått. Jag har bara gjort mitt bästa, varit positiv och öppen för att lära mig. Gymnasietiden har verkligen gett mig möjlighet att visa vad jag kan och vad jag vill, säger Sandra.
Efter studenten fick Sandra frågan om att komma och jobba hos Peder Fredricson. Efter en tid där kom hon tillbaka hem och jobbade hos Malin Baryard, där hon tidigare gjort sin APL. Idag arbetar hon på Melin horses, en hästanläggning som drivs av den flerfaldiga SM-mästaren Viktor Melin. Sandra kallar det själv ett drömjobb där hon får ta stort ansvar och har möjlighet att utveckla både sina kunskaper och sin egen ridning.
För Sandra var det viktigt med ett tydligt mål inför gymnasiet och hon beskriver hur det blev lättare att fokusera på studierna i nian när hon visste vart hon ville nå. Att få plugga sitt intresse gjorde det också roligare att gå till skolan och hon fick möjlighet att bygga ett nätverk som hjälpt henne dit hon är idag.
Glöm inte att skapa kontakter och visa att du vill lära dig. Du behöver inte kunna allt från början. Det viktigaste är inte att visa vad man kan - utan att visa att man vill lära sig.
Här kan du läsa mer om att plugga ridning på Realgymnasiet.
Om du är intresserad av att veta mer om vår utbildning Hästhållning Ridning, någon annan av våra utbildningar eller vår skola: ta kontakt med vår kommunikatör Sofie Jansson, sofie.jansson@realgymnasiet.se, 072-185 39 43.