Diplomeringar när du pluggar Naturturism
När du läser Naturturism står ledarskap i fokus och du får utveckla dina kunskaper inom naturturism, äventyr och ledarskap.
Utbildningen ger dig möjlighet till många olika diplomeringar som gör dig redo för en mängd yrken i en spännande framtidsbransch.
Under utbildningens andra år får du möjlighet att fördjupa dig vidare och diplomera dig till instruktörsnivå inom exempelvis skidlärare, Paddelpass havskajakledare, höghöjdsbaneinstruktör & MTB-instruktör. Fördjupningen pågår i två år och skiljer sig mellan våra skolor.
Här kan du läsa mer om vilka diplomeringar som är möjliga inom utbildningen:
Naturguidescertifiering
Ett yrkesbevis för professionella och yrkesverksamma naturguider. Den här diplomeringen är en branschövergripande standard för kvalitetssäkring av naturguider – framtagen i samverkan mellan näringsliv, akademi och offentliga aktörer. Det här yrkesbeviset är en styrka för dig som vill arbeta i branschen och en viktig del av processen att professionalisera svensk naturturism.
Topprepskort för inomhusklättring – grönt kort
För att få säkra på topprep inomhus i Sverige måste du ha ett grönt kort. Kursen är en licens för säkring enligt Svenska Klätterförbundet och ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för att topprepsklättra i svenska klättergym.
Europeiskt paddelpass - Vitt och Gult
Svenska Kanotförbundets paddelpass ger dig grundläggande kunskap om paddling och säkerhet. Utbildningen bygger på tre huvudområden: paddelteknik, miljö och Allemansrätten.
Förarbevis Terränghjuling
Att köra terränghjuling kräver förarbevis. Här får du praktisk och teoretisk kunskap och möjlighet att ta förarbevis.
Röjsågskörkort RA (Säker Skog)
Här får du lära dig mer om skötsel, hantering och enklare röjningsarbeten av gräs och sly. Du får lära dig mer om säkerhetsbestämmelser, risker och hur du hanterar sågen. Kursen ger dig kunskaper i teknik, skötsel och kontroll av röjsågen.
Motorsågskörkort A + B (Säker Skog)
Utbildningen på nivå A ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert sätt använda motorkedjesåg vid diverse vanligt förekommande sågarbeten, t.ex. vedkapning, trädfällning och sågning i rent trä i samband med byggarbeten. Du får också kunskaper om skötsel och säkerhetskontroll av sågen, skyddsutrustning och gällande lagstiftning.
På utbildningens nivå B får du utveckla dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter om trädfällning och upparbetning och upparbetning av träd samt riskbedömning i dessa situationer.
Livräddning i fält NOLS WMI
Sjukvårdskurser med fokus på hur man tar hand om en skadad person tills hjälp kommer. Det här är en internationellt erkänd utbildningsstandard för risk och säkerhetsarbete, samt sjukvårdsutbildning kopplat till naturmiljön och olika miljöer.